چهارشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۹
سه تکلیف مبلغان برای محافظت از مردم در برابر فریب دشمنان

حوزه/ استاد حوزه علمیه خواهران قم به تبیین وظایف طلاب و مبلغان برای جلوگیری از اغتشاشات پرداخت.

اکرم قربانی قمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: وقوع حوادثی نظیر اغتشاشات نشان می‌دهد چند گام از رهبر معظم انقلاب عقب هستیم. رهبر معظم انقلاب به سبب بصیرت و تدبیری که دارند چالش‌ها را پیش‌بینی کرده و برای آن راهکار ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: امروز هم برای برون رفت از این چالش باید تأملی در سخنان رهبر معظم انقلاب داشته باشیم. ایشان چند سال قبل جهاد تبیین را برای همگان واجب فوری اعلام کردند و در تکالیف هفتگانه‌ای که بعد از جنگ تحمیلی مشخص کردند مجدد نسبت به جهاد تبیین به ویژه توسط طلاب تأکید کردند.

استاد حوزه علمیه خواهران قم تأکید بر اینکه در جهاد تبیین باید همه ابعاد اجتماعی، فرهنگی، معارفی و... را مدنظر قرار بدهیم، بیان کرد: اگر نسبت به جهاد تبیین اهتمام داشتیم امروز متحمل هزینه‌های سنگینی مانند شهادت مدافعان امنیت، تخریب اموال عمومی و شخصی، فریب خوردگی جوانان و نوجوانان و... نشده بودیم.

وی اظهار کرد: اگر جهاد تبیین صورت بگیرد جامعه تفاوت اعتراض و اغتشاش را به خوبی متوجه می‌شود و با دشمن همراهی نمی‌کند. البته اغلب مردم متوجه این تفاوت شدند و صف خود را از زمین بازی دشمن جدا کردند و دشمن نتوانست همراهی که مدنظر داشت را از توده مردم به دست بیاورد اما تعداد اندکی هم که فریب دشمن را خوردند و هنوز متوجه این فریب خوردگی نشدند خسارات فراوانی به همراه داشت.

تکلیف اول؛ جهاد تبیین

قربانی قمی یادآور شد: برای مقابله با نقشه دشمن اولین کاری که باید انجام شود جهاد تبیین است و در این مسیر با توجه به اینکه طلاب ابزارهایی نظیر منبر، سخنرانی، تبلیغ چهره به چهره و... را دارند نقش مهم‌تری دارند.

وی ادامه داد: اغتشاشات اخیر با پشتیبانی گروهک‌های تجزیه طلب‌ها، سلطنت طلبی‌ها، موساد و...صورت گرفت و دشمن به دنبال ایجاد آشوب اجتماعی و همراهی توده مردم در ناآرامی‌ها بود. وظیفه ما این است که تلاش کنیم مردم فاصله خود را به تروریست‌ها و اغتشاشگران حفظ کنند و اغتشاش اجتماعی شکل نگیرد.

معاون آموزش حوزه علمیه خواهران قم گفت: زمانی که مردم از این مسأله آگاه شدند صف خود را جدا کردند و حماسه میلیونی ۲۲ دی را خلق کردند. اما اگر تبیین گری رخ ندهد بار دیگر ممکن است مردم دیر متوجه شوند و آسیب‌های بیشتری را متحمل شویم و نتوانیم مردم را اقناع کنیم.

وی تأکید کرد: طلاب نباید برای تبلیغ محصور به ایام خاصی مانند محرم، ماه رمضان و... باشند بلکه باید به قدری مهارت کسب کرده باشند که به راحتی در هر شرایطی با مردم ارتباط بگیرند و به گفت‌وگو و اقناع سازی بپردازند. زیرا بسیاری از افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان که در این اغتشاشات حضور پیدا می‌کنند به خاطر سوالاتی است که پاسخ آن را دریافت نکردند.

تکلیف دوم؛ اتحاد

وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب همواره به مسأله اتحاد تأکید ویژه داشتند به همین خاطر در جهاد تبیینی که صورت می‌گیرد باید نسبت به اهمیت اتحاد تأکید داشته باشیم. عموم جامعه باید بدانند که طلاب همراه و همانند آنان هستند و به خوبی مشکلات اقتصادی را درک می‌کنند. اگر مخاطب درک کند که ما نیز هم طبقه و دلسوز آنان هستیم همراهی بیشتری می‌کند و آن شکافی که دشمن منتظر آن است تا سواستفاده کند رخ نمی‌دهد.

تکلیف سوم؛ همراهی با مردم

استاد حوزه علمیه خواهران قم اظهار کرد: طلاب باید در کنار مردم باشند تا اگر مطالباتی هم هست آن را در قالب درست، اصولی و قانونی سازمان دهی کنند تا دشمن نتواند از آن سو استفاده کند.

چرا برخی از مردم فریب دشمن را می‌خورند؟

قربانی قمی یادآور شد: همانطور که ما راهکار و تکالیفی برای برون رفت از بحران‌ها داریم دشمنان نیز ساکت ننشستند و از ابزارهای مختلفی استفاده می‌کنند و حتی پرتلاش‌تر و مستمرتر اقدام می‌کنند.

وی گفت: امروز در شرایطی هستیم که جبهه حق و باطل بیشترین اصطکاک را با هم دارند. اگر در سال‌های گذشته به طور غیرمستقیم با رژیم صهیونی در سوریه و لبنان درگیر بودیم امروز این نبرد به صورت مستقیم شده و این را هم در جنگ ۱۲ روزه و هم اغتشاشات اخیر شاهد بودیم.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: تلاش مستمر و نزدیک شدن میدان مبارزه حق و باطل سبب شده است برخی از کسانی که اغتشاشات گذشته فریب خورده بودند مجدد فریب دشمنان را بخورند.

وی تأکید کرد: دشمنان به دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی هستند و در این مسیر تلاش‌های مستمر دارند و برای این هدف خود نمی‌توانند از کودتا استفاده کنند؛ زیرا سپاه و ارتش ما پایبند به ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی است به همین خاطر تلاش می‌کنند عموم مردم را همراه کند و در این مسیر نوجوانان و جوانان به خاطر هیجاناتی که دارند زودتر فریب می‌خورند.

قربانی قمی ادامه داد: از سوی دیگر اقداماتی که انجام می‌دهیم اغلب به صورت مقطعی است و تولید محتوا و اقدامات تبلیغی را محدود به زمان بحران می‌کنیم و یا در بستری فعالیت می‌کنیم که همه اقشار حضور ندارند در حالی که دشمنان به صورت مستمر در بسترهایی مانند اینستاگرام، ایکس، یوتیوب و... که قشرهای مختلفی حضور دارند فعال هستند.

وی گفت: اقداماتی که افراد در میدان دارند خروجی باورها، افکار و احساسات آنان است. برای اینکه رفتارها مطلوب باارزش‌ها و باورهای ما شود باید بر احساسات، باورها و افکار افراد اثر بگذاریم و این امر با کار مقطعی انجام نمی‌شود بلکه باید مبانی فکری را اصلاح کنیم که اغلب این فعالیت باید بر روزی نسل جوان صورت بگیرد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha